Η ομάδα μας βρίσκεται από την Παρασκευή (28/10) στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Elite League. Ο Κώστας Φιλοξενίδης μίλησε στην ιστοσελίδα του Ερμή Σχηματαρίου για το match programme και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αναμέτρηση κόντρα στον “Γηραιό”, αλλά και στον κόσμο της ομάδας μας. Παράλληλα, μίλησε για την επιλογή του να ενταχθεί στον Ερμή, αλλά και για τον Νίκο Οικονόμου και τον πρόεδρο της ομάδας μας, Φάνη Φλώτσιο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Φιλοξενίδης:

Πως βιώνεις έως τώρα την εμπειρία σου στον Ερμή Σχηματαρίου; 

«Νιώθω υπέροχα που ανήκω σε ένα τόσο ενθουσιώδες σύνολο. Είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη. Λόγω κάποιων αναπάντεχων μικροτραυματισμών, δεν μπόρεσα να χαρώ όσο θα ήθελα την παρουσία μου εδώ, αλλά είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα είμαι παρών σε όλες αυτές τις στιγμές».

Ήταν στα πλάνα σου να αγωνιστείς σε κάποια άλλη ομάδα για να πάρεις παραπάνω χρόνο συμμετοχής;

«Η αλήθεια είναι πως ναι, ήταν στα πλάνα μου να πάω σε μία ομάδα που θα έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ανεξάρτητα από το αν είναι χαμηλότερης κατηγορίας. Ο Ερμής με διεκδίκησε, μου κέντρισε το ενδιαφέρον και αποδείχθηκε η σωστή επιλογή».

Αγωνίστηκες στην Basket League με το Λαύριο. Πώς ήταν η εμπειρία σου; 

«Ήταν από τις καλύτερες εμπειρίες που θα μπορούσα να συλλέξω σε αυτή την ηλικία. Είμαι πραγματικά ευγνώμων που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία και εύχομαι στο μέλλον να εδραιωθώ σε αυτή την κατηγορία».

Ποια η άποψή σου και η συνεργασία σου με τον κόουτς Νίκο Οικονόμου και τον πρόεδρο, Φάνη Φλώτσιο;

«Είναι εξαιρετική η συνεργασία μου με τον κόουτς Οικονόμου. Υπάρχει συνεννόηση και διάθεση για βελτίωση και από τις δύο πλευρές και είμαι σίγουρος ότι με τον ίδιο ως οδηγό, η ομάδα θα πάει πολύ ψηλά. Όσον αφορά τον πρόεδρο, μόνο θετικά έχω να του προσάψω. Βάζει την ομάδα ως προτεραιότητα και συνεισφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ανάδειξή της».

Ποιοι οι στόχοι σου φέτος με τον Ερμή;

«Ως νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία, στόχος μας σε κάθε ματς είναι να δίνουμε το μέγιστο των ικανοτήτων μας και να προσπαθούμε να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Από την πλευρά μου, δεσμεύομαι ότι θα καταθέτω σώμα και ψυχή για να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας».

Πώς ήταν η προσαρμογή σου στην ομάδα; Σε βοήθησαν οι νυν συμπαίκτες σου για πιο άμεση προσαρμογή;

«Η προσαρμογή μου στην ομάδα ήταν πολύ εύκολη. Δεν χρειάστηκε να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να ενταχθώ στους ρυθμούς της. Σε αυτό οφείλονται οι συμπαίκτες μου, γιατί με βοήθησαν και με αγκάλιασαν σαν να είμαι μαζί τους από την πρώτη στιγμή».

Μπορεί να μην έπαιξες αλλά δήλωσες παρών. Πώς έζησες το ματς με το Μαρούσι και ποια η άποψή σου για τον κόσμο που βρέθηκε στο ματς;

«Ήταν εκπληκτικό παιχνίδι για τον μπασκετικό φίλαθλο και ήταν πολύ σημαντικό που πανηγυρίσαμε εμείς τη νίκη και όχι η ομάδα του Αμαρουσίου. Ο κόσμος έχει μεγάλο μερίδιο αυτής της επιτυχίας. Μας ώθησε με τη φωνή του να γυρίσουμε το ματς. Αποτέλεσε την κινητήρια δύναμή μας για να κερδίσουμε και ελπίζω το γήπεδο να είναι σε κάθε παιχνίδι γεμάτο και να κάνουμε περήφανους τους φιλάθλους μας».

Πώς είσαι μετά τον τραυματισμό σου; Πότε υπολογίζεται η επιστροφή σου στην αγωνιστική δράση;

«Ευτυχώς ο τραυματισμός μου δεν ήταν σοβαρός για να με κρατήσει αρκετό καιρό εκτός. Έχω αναρρώσει πλήρως και με τη νέα εβδομάδα θα ενταχθώ κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας και θα είμαι πανέτοιμος για το επόμενο παιχνίδι».

Επόμενη στάση, η ιστορική ομάδα του Ηρακλή. Πώς έχει προετοιμαστεί η ομάδα για αυτό το ματς;

«Όλη η ομάδα ανυπομονεί για αυτό το παιχνίδι, είμαστε πανέτοιμοι για αυτόν τον αγώνα. Ο Ηρακλής είναι από τις μεγαλύτερες και τις πιο ιστορικές ομάδες στην Ελλάδα και δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό μας, αλλά να είμαστε πιστοί στο πλάνο που έχουμε δουλέψει όλη την εβδομάδα».