Ο Ερμής Σχηματαρίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Ζακ Μπράιαντ για το υπόλοιπο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ενισχύοντας σημαντικά την περιφέρεια της ομάδας μας.

Ο Ζακ Μπράιαντ γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου του 1997 (25 ετών) στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, έχει ύψος 1,88μ και αγωνίζεται στη θέση του γκαρντ. Έπαιξε σε κολεγιακό επίπεδο στο Georgia South τη σεζόν 2020-21, όπου κατέγραψε 13.6 πόντους σε 21 αγώνες, έχοντας 49.3% ευστοχία στο σουτ με 33.8% στο τρίποντο. Παράλληλα, μέτρησε 2.6 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ και 1.2 κλεψίματα.

Το Who is Who του Μπράιαντ επί ευρωπαϊκού εδάφους:

Τη σεζόν 2021-22 μετακόμισε στη Γερμανία για την BG Goettingen, στην α’ κατηγορία της χώρας και σε 5 αγώνες είχε 5 πόντους και 2.4 ασίστ κατά μέσο όρο. Τον Δεκέμβριο του 2021 μετακόμισε στη φινλανδική Λάχτι και σε 8 αγώνες μέτρησε 21 πόντους, 3.4 ασίστ και 2.3 ριμπάουντ ανά μέσο όρο, έχοντας 61.8% στα δίποντα και 41.9% στα τρίποντα. Ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2022, βρέθηκε στην ιστορική Καντού, στην Α2 της Ιταλίας. Σε 22 αγώνες, είχε 11.9 πόντους, 2.6 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ και 1.5 κλεψίματα ανά παιχνίδι. Μάλιστα, με τη φανέλα της ιταλικής ομάδας κατέγραψε career high, καθώς στον αγώνα κόντρα στην Πιατσεντίνα, πέτυχε 40 πόντους και 10 ριμπάουντ. Στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, εκκίνησε στην πολωνική Κζάρνι, με την οποία είχε 10.2 πόντους (45.2% στα δίποντα και 41.7% στα τρίποντα), 3.5 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 0.9 κλεψίματα ανά μέσο όρο. Με τον πολωνικό σύλλογο, αγωνίστηκε και σε επίπεδο Europe Cup, έχοντας 13 πόντους, 3 ασίστ και 2.5 ριμπάουντ ανά μέσο όρο.

Οι πρώτες δηλώσεις του Ζακ Μπράιαντ ως “μπλε”:

Ποιες οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Ερμή και την Ελλάδα; 

«Πιστεύω πως η ομάδα είναι νεαρή στο σύνολο και όχι τόσο έμπειρη, αλλά γεμάτη ενέργεια και έχει θέληση να παλέψει, κάτι το οποίο είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό όταν πρόκειται για το μπάσκετ. Αυτός είναι και ο λόγος που θαυμάζω αυτή την ομάδα τόσο πολύ, γιατί ταιριάζει με τα δικά μου χαρακτηριστικά. Ανυπομονώ για σπουδαία πράγματα με αυτό το υπέροχο σύνολο στο μέλλον. Οι πρώτες μου εντυπώσεις από την Ελλάδα είναι εξαιρετικές, επειδή είμαι ένα παιδί από τη Φλόριντα και δεν είχα δει ποτέ ξανά βουνά, ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά από αυτά παντού. Επίσης η θάλασσα είναι υπέροχη και την έχω ζήσει γενικά στη Φλόριντα, που είμαστε υπερήφανοι για τις παραλίες μας. Αυτό είναι κάτι θετικό, γιατί με κάνει να νιώθω σαν το σπίτι μου. Ο καιρός και το φαγητό είναι εξαιρετικά, ειδικότερα το δεύτερο (σ.σ γέλια) γιατί λατρεύω το φαγητό».

Ποια η άποψή σου για το ρόστερ της ομάδας;

«Η ομάδα έχει πολλούς νέους παίκτες που δεν είναι έμπειροι, αλλά δεν είναι κακοί παίκτες. Πιστεύω πως έχουμε όλα τα κομμάτια, αλλά πρέπει να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα για να διαμορφώσουμε την ταυτότητά μας ως ένα συλλογικό σύνολο».

Ποια η άποψή σου για τον προπονητή μας, Νίκο Οικονόμου;

«Ο κόουτς είναι νικητής. Το καταλαβαίνεις από τη συμπεριφορά του και από το πως… ενορχηστρώνει την προπόνηση. Παρατηρεί τις μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο αποτέλεσμα ενός αγώνα. Εξαιρετικός άνθρωπος και είμαι ενθουσιασμένος για να παλέψω για αυτόν».

Ποια θεωρείς ως “κλειδιά” στο δικό σου στυλ μπάσκετ, τι να περιμένει ο κόσμος από εσένα;

«Πιστεύω πως φέρνω περισσότερη εμπειρία και ενέργεια, την ικανότητα να ηρεμήσω το παιχνίδι και να διαβάζω καταστάσεις στο παιχνίδι, αλλά και να προσφέρω στο σκοράρισμα».

Καλωσορίζουμε τον Ζακ στην οικογένεια του Ερμή Σχηματαρίου και του ευχόμαστε μία υγιή και γόνιμη συνεργασία!