Ο Ερμής Σχηματαρίου, εκτός από τις ακαδημίες και το ανδρικό τμήμα μπάσκετ, έχει… αστέρια και στον χώρο του στίβου. Ένα εξ αυτών είναι η Κωνσταντίνα Μπερτσιμά, που αποτελεί αθλήτρια του άλματος εις μήκος και είναι πρωταθλήτρια του πανελλήνιου πρωταθλήματος νεανίδων. Η 19χρονη αθλήτριά μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου μας και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην παρουσία της στον Ερμή, στον δήμο Τανάγρας, αλλά και στην προπονήτριά της, Βενετία Χατζηϊωάννου. Παράλληλα, στάθηκε και στις σπουδές τις, που “τρέχουν” παράλληλα με τον αθλητισμό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τον στίβο και σε ποια ηλικία έκανες τα πρώτα σου βήματα;

«Η ενασχόλησή μου με τον στίβο οφείλεται στους γονείς μου, που με έγραψαν στο τμήμα ακαδημιών του Ερμή Σχηματαρίου όταν ήμουν 11 χρονών. Λίγους μήνες αργότερα, η Βενετία (σ.σ Χατζηϊωάννου) με πήρε στην αγωνιστική του συλλόγου και από τότε προπονούμαι μαζί της».

Πώς επέλεξες το άλμα εις μήκος ως το άθλημα στο οποίο θα αγωνίζεσαι; Καθοδηγήθηκες προς αυτό ή ήταν εξ αρχής η επιλογή σου;

«Από τις πρώτες μου προπονήσεις με τη Βενετία, ήταν ξεκάθαρο πως θα κάνω άλματα και με την καθοδήγησή της ξεκίνησα το μήκος. Παρόλο που δεν ήταν επιλογή μου, αν μου δινόταν η επιλογή δεν θα άλλαζα τίποτα!».

Οι αθλητές των ατομικών αθλημάτων έχουν διαφορετική σχέση με τους προπονητές/προπονήτριές τους, πιο προσωπική. Ποια η δική σου με την κ. Χατζηϊωάννου;

«Με τη Βενετία έχουμε περάσει πολλές στιγμές μαζί σε αγώνες και αποστολές. Ξέρουμε τις απαιτήσεις η μία της άλλης, εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου και γι’ αυτό κυλάει αρμονικά η συνεργασία μας τόσα χρόνια. Εκτός της αθλητικής στήριξης, η Βενετία είναι ένα άτομο που μπορώ να στραφώ σε οποιαδήποτε δυσκολία μπορεί να αντιμετωπίσω».

Μερικούς μήνες πριν, αναδείχθηκες πρωταθλήτρια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων. Ποιες ήταν οι σκέψεις σου και ποιοι οι στόχοι σου εν όψει της συνέχειας;

«Αυτή η χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη, αφού ήρθα αντιμέτωπη με αρκετούς τραυματισμούς και έχασα ένα σημαντικό μέρος της προετοιμασίας μου. Παρ’ όλα αυτά, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ένιωθα αρκετά σίγουρη και το αποτέλεσμα του αγώνα με άφησε ικανοποιημένη. Ήταν πολύ σημαντικό που κέρδισα στο τελευταίο άλμα, κάνοντας παράλληλα το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η απουσία της προπονήτριάς μου από τον πιο σημαντικό αγώνα της σεζόν, στοίχισε την ευκαιρία να κυνηγήσω μία καλύτερη επίδοση και την είσοδό μου στον τελικό. Τη νέα χρονιά, θα προσπαθήσω για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Να είμαι υγιής και πιστεύω πως θα έρθουν μεγαλύτερες επιδόσεις. Ο βασικός μου στόχος είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23».

Παράλληλα με τον αθλητισμό έχεις και τις σπουδές σου. Υπήρξαν στιγμές που ένιωθες πως δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις και στα δύο; Ακόμη και στο σχολείο με τα μαθήματα, έχοντας παράλληλα το άθλημά σου…

«Σίγουρα ο συνδυασμός σπουδών με τον αθλητισμό δεν είναι εύκολος. Δυσκολεύει το πρόγραμμα και αυξάνονται οι υποχρεώσεις. Προσπαθώ όμως, να είμαι όσο πιο συνεπής γίνεται στις σπουδές μου (σ.σ Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και να μην αφήνω πίσω ούτε τα μαθήματα, ούτε τις προπονήσεις μου».

Ποιος ο ρόλος του Ερμή Σχηματαρίου και του δήμου Τανάγρας στην εξέλιξή σου; 

«Ο Ερμής Σχηματαρίου, καθώς και ο δήμος Τανάγρας, με έχουν στηρίξει πολύ στην αθλητική μου πορεία. Είμαι ευγνώμων για τη βοήθεια που μου προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια».