Αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη με… μέταλλο νικητή. Έχει δημιουργηθεί για να κάνει υπερήφανο τον τόπο μας και να προσφέρει χαμόγελο σε όλους τους δημότες στους δύσκολους καιρούς της καθημερινότητάς μας. Ο Ερμής μας, στην πρώτη του…  παράσταση στο Κύπελλο, κατάφερε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση κόντρα στην εξαιρετική ομάδα του Ψυχικού (84-83).

Το σύνολο του Νίκου Οικονόμου ήταν καταιγιστικό και επέβαλλε τον… νόμο του Σχηματαρίου. Από την πρώτη περίοδο, ο Ερμής μας βγήκε ξέφυγε με 16 πόντους οδηγήθηκε με σημαντική διαφορά στα αποδυτήρια του ημιχρόνου. Στο τρίτο δεκάλεπτο, συνεχίστηκε η… φονική εμφάνιση, με τους παίκτες μας να είναι εύστοχοι τόσο από την περιφέρεια, όσο και από το ζωγραφιστό. Το Ψυχικό, αντέδρασε, έτρεξε σερί 0-11 και έφτασε μία… ανάσα από τη νίκη, καθώς 18 δευτερόλεπτα πριν το τέλος προηγούταν με 83-72. Ο Αλέξης Κυρίτσης αποτέλεσε τον παίκτη με το… κρύο “αίμα” και στο φινάλε του αγώνα ευστόχησε σε δίποντο με buzzer-beater, χαρίζοντας μία νίκη-θρίλερ στην ομάδα μας.

Αγχωτικά ή μη, το καμάρι της Βοιωτίας βρίσκεται στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και τώρα στρέφει την προσοχή του στην εκτός έδρας αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής της Elite League με τον ΑΣ Παπάγου.

Ερμής Σχηματαρίου (Νίκος Οικονόμου): Παππάς 8, Γουάιλι 11 (1), Καουφμάνις 9, Νάκης, Πάππος 2, Καλημέρης 5, Μέξης 6, Φιλοξενίδης 7 (1), Μητσιμπόνας 3, Τάταρης 4 , Σιγάλας 2 , Κυρίτσης 27