Ο Ηλίας Καλημέρης μίλησε στο match programme του Ερμή Σχηματαρίου για την αναμέτρηση με τον Πανερυθραϊκό για το Κύπελλο και αναφέρθηκε τόσο στο εν λόγω ματς, όσο και στους στόχους του ίδιου και της ομάδας. Παράλληλα, σχολίασε το ματς με τον ΑΣ Παπάγου για τη 2η αγωνιστική της Elite League, ενώ στάθηκε στα πολλά διαφορετικά πρόσωπα που έχει η ομάδα φέτος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη φετινή χρονιά του στον Ερμή, είπε: «Η φετινή χρονιά είναι πολύ διαφορετική από την περσινή. Έχουν έρθει πολλά καινούρια παιδιά και προσπαθούμε να χτίσουμε χημεία μέσα στο παρκέ. Θέλουμε να γνωριστούμε μπασκετικά για να βγάλουμε κάτι καλό μέσα στο γήπεδο».

Για τον στόχο της ομάδας, αλλά και του ίδιου, επισήμανε: «Στόχος της ομάδας είναι να καταφέρει να καθιερωθεί στην Elite League. Όσον αφορά εμένα, θέλω να γίνομαι καλύτερος μέρα με τη μέρα, να αποκτώ εμπειρίες και να βοηθήσω την ομάδα σε ό,τι κι αν με χρειαστεί».

Για το πού κρίθηκε το ματς με τον ΑΣ Παπάγου, τόνισε: «Δεν ήμασταν όσο σκληροί θα έπρεπε για ένα εκτός έδρας ματς. Είχαμε κάποιες κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση και η Α2 αποτελεί μία κατηγορία που δε συγχωρεί αυτά τα λάθη».

Για το ματς Κυπέλλου με τον Πανερυθραϊκό, ανέφερε: «Παίξαμε ξανά με τον Πανερυθραϊκό σε φιλικό, αλλά δεν έχει καμία σχέση εκείνο το ματς με το σημερινό (σ.σ 19/10). Αυτό είναι επίσημο και η ομάδα πρέπει να δίνει τον καλύτερό της εαυτό σε κάθε παιχνίδι για να διεκδικεί τη νίκη. Ειδικότερα, όταν αγωνιζόμαστε εντός έδρας».

Για τον κόσμο της ομάδας, είπε: «Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου και τη στήριξή τους σε κάθε παιχνίδι. Μας δίνουν σημαντική ώθηση για τη νίκη και αυτό είναι σημαντικό για τη δύσκολη χρονιά που θα διανύσουμε».