Είναι δύσκολο να το κατανοήσεις, είναι ακόμη πιο δύσκολο να το περιγράψεις. Ο Ερμής μας έγραψε ιστορία στο Σχηματάρι και πήρε την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του. Οι «μπλε» του Νίκου Οικονόμου συνεχίζουν να γράφουν ιστορία στην δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, καθώς υπέταξαν με 87-85 τον ιστορικό Ηρακλή, χάρη σε buzzer beater του Αλέξη Κυρίτση στα 2″ πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Η αρμάδα του Νίκου Οικονόμου αναρριχήθηκε βαθμολογικά στην Elite League, καθώς έφτασε στην όγδοη θέση, ούσα πλέον σε θέση των playoffs. Ο «Γηραιός» προηγήθηκε στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, ωστόσο ένα τάιμ άουτ του Νίκου Οικονόμου ήταν αρκετό για να αφυπνιστεί το καμάρι της Βοιωτίας, προκειμένου να αξιοποιήσει τα… φτερά στα πόδια του και να κοιτάξει στα μάτια την ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οι «μπλε» κατάφεραν να προηγηθούν ακόμη και με εννέα πόντους (51-42), αλλά η εμπειρία των «κυανόλευκων», τους έφερε ξανά στο παιχνίδι, φτάνοντας στην απόλυτη ισορροπία (62-62). Εν συνεχεία, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι και το παιχνίδι οδηγήθηκε στη… ρουλέτα των βολών. Στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Κυρίτσης έκανε 0/2, οι φιλοξενούμενοι στον αντίποδα ευστόχησαν  στη μία για το 85-85 και ο ηγέτης μας εξιλεώθηκε με ένα τεράστιο σουτ στην τελευταία επίθεση του Ερμή.

Κορυφαίος και MVP του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Μαργέλης, ο οποίος είχε 15 πόντους και 17 ριμπάουντ, ενώ βρέθηκαν σε εξαιρετική ημέρα τόσο ο Ζακ Μπράιαντ με 23 πόντους, όσο και ο «ήρωας» Κυρίτσης με 19.

Διαιτητές: Σώμος-Στρέμπας-Τζίμης.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 37-34, 62-62, 87-85.

Οι πόντοι των παικτών μας: Μπράιαντ 23, Νάκης, Ζαρμακούπης 4, Καλημέρης, Βόγγελης, Μαργέλης 15 (17 ριμπάουντ), Βασιλόπουλος 6 (2), Μητσιμπόνας 3 (1), Τάταρης 13, Ντράσκοβιτς 4, Πάππος, Κυρίτσης 19 (1).