Στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας που διεξήχθη στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο του Σχηματαρίου, η ομάδα μας επικράτησε με 105-28 της ιστορικής ομάδας του Άρη Θήβας.

Η ομάδα μας μπήκε με το… πόδι στο γκάζι και έτρεξε σερί 10-0 στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα, χάρη στην πίεση των παικτών μας, που έφερε κλεψίματα και εν συνεχεία καθοριστικούς πόντους είτε από την περιφέρεια, είτε μέσα από το ζωγραφιστό. Με καλή παρουσία και στις δύο πλευρές του παρκέ, το σύνολο του Νίκου Οικονόμου διεύρυνε τη διαφορά του σκορ συνεχώς και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με το 32-10 υπέρ μας. Μάλιστα, στα πρώτα δέκα λεπτά, ο Αλέξης Κυρίτσης ήταν… σεληνιασμένος από τα 6.75, έχοντας 3/3 τρίποντα. Κυριαρχικός ήταν ο «Big Tata», κάτω από τη ρακέτα με σημαντικούς πόντους για τη διεύρυνση του σκορ.

Σε θέση οδηγού βρέθηκε ο Ερμής και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Νίκου Οικονόμου να είναι εξίσου αποτελεσματική σε αμφότερες τις πλευρές του παρκέ. Το σκορ ήρθε με ποικίλους τρόπους, ενώ στα αμυντικά καθήκοντα, οι παίκτες μας διατηρούσαν σε χαμηλές… παραβιάσεις το καλάθι μας. Η δεύτερη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 29-6 (61-16 σύνολο). Ο Νίκος Οικονόμου δοκίμαζε πρόσωπα και σχήματα κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους.

Στην τρίτη περίοδο, ο Ερμής συνέχισε με αμείωτους ρυθμούς σε άμυνα και επίθεση υπό τις οδηγίες του Νίκου Οικονόμου και με μπροστάρη τον Ζαρμακούπη στα κλεψίματα, βρήκε αρκετούς πόντους στον αιφνιδιασμό. Η ομάδα μας διεύρυνε συνεχώς τη διαφορά και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με 21-4 και συνολικό σκορ 82-20. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, οι παίκτες μας συνέχισαν να… ιδρώνουν το παρκέ, αναζητώντας το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, δεδομένων των συνθηκών, λόγω της προετοιμασίας. Με μεγαλύτερο ροτέισον και με υπομονή στην κυκλοφορία, ο Ερμής ολοκλήρωσε τον αγώνα με το 23-8 της τελευταίας περιόδου και με 105-28 στο συνολικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 32-10, 61-16, 82-20, 105-28