Το μπάσκετ σήμερα (4/3) δεν ήταν ημέρα γιορτής στο Σχηματάρι. Οι σκέψεις μας ήταν και θα συνεχίσουν θα είναι στις οικογένειες των θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη. Πόσα «γιατί;» πρέπει να απαντηθούν; Πόση οργή νιώθει μέσα της ολόκληρη η χώρα μας για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη; Τα λόγια ωχριούν για αυτό βιώνουν οι οικογένειες των θυμάτων τις τελευταίες ημέρες. Σήμερα, το μπάσκετ είναι τόσο αμελητέο, τόσο ανούσιο. Μπορούμε μονάχα  να προσευχηθούμε για όσες ψυχές χάθηκαν τόσο άδικα… Λίγο πριν το τζάμπολ του αγώνα, άπαντες στο κλειστό γυμναστήριο του Σχηματαρίου, κράτησαν ένα πανό με ένα μεγάλο «γιατί;», που τρώει τις ψυχές όλων μας για την ανείπωτη τραγωδία.

Το κλίμα ήταν βαρύ, ωστόσο στα αγωνιστικά, ο Ερμής μας κατάφερε να πάρει την τρίτη διαδοχική νίκη στο σπίτι του, επικρατώντας με 86-77 του Κόροιβου Αμαλιάδας. Το σύνολο του Νίκου Οικονόμου είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και βρέθηκε να προηγείται ακόμη και με 22 πόντους, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η… ψαλίδα έκλεισε και άνοιξε πολλάκις στην αναμέτρηση, ωστόσο εν τέλει οι «μπλε» σφράγισαν τη νίκη, όντας μπροστά με εννέα πόντους (86-77). Με αυτή τη νίκη, ο Ερμής Σχηματαρίου ανέβασε το ρεκόρ του στο 11-10 και παρέμεινε σε τροχιά οκτάδας, όντας στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Elite League.

Η επόμενη αναμέτρηση είναι εκτός έδρας για τον Ερμή μας, καθώς ταξιδεύει το Σάββατο (11/3) στην Καβάλα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα για την 22η αγωνιστική της Elite League.

Τα δεκάλεπτα: 33-20, 55-46, 74-62, 86-77.

Ερμής Σχηματαρίου (Οικονόμου): Μπράιαντ 18 (3), Νάκης 3 (1), Ζαρμακούπης 8, Καλημέρης 2, Φιλοξενίδης, Μαργέλης 10 (2), Βασιλόπουλος 16 (4), Μητσιμπόνας 14 (4), Τάταρης 6, Ντράσκοβιτς 9, Βόγγελης.